Tips på vardagslyx för dig och din partner

För att förhöja kvalitén på vardagen är det bra att lägga in lite vardagslyx. Det behöver inte vara något speciellt som behöver kosta mycket, utan bara något litet som förhöjer den annars kanske tråkiga vardagen. Något att längta efter och som gör att vardagen med alla dess måste flyter på lite lättare. Vardagslyx kan vara allt från att boka en timmes spa någon gång ibland eller något återkommande som att varje onsdag kväll titta på film och äta ost och kex. Det kan också vara så enkelt som tända ljus och ett bad. Som sagt är det du själv som bestämmer vad som är vardagslyx för dig.

Här nedan har vi listat några tips på hur du kan förhöja din vardag lite extra.

Hemmaspa

Ta en gång i veckan (eller oftare om du känner för det) och prioritera verkligen dig själv. Ta ett långt bad med tända ljus om du har ett badkar, använd ansiktsmask, ge håret en ordentlig hårinpackning, fixa naglarna mm. Att använda lite lyxigare produkter än vad du gör vanligtvis brukar förhöja känslan av vardagslyx ännu lite mer. Antingen kan du se detta som en stund för dig själv eller så delar du stunden med en kompis/partner. Är ni två kan ni även ge varandra massage för att göra det hela ännu mer som ett hemmaspa.

Hotellfrukost

Frukosten brukar ofta vara svaret på vad som är bäst med att bo på hotell. Men varför inte duka upp en egen hotellfrukost med många tillbehör? Antingen kan man göra detta en helg när man har tid eller så kliver man bara upp i god tid en vardag och unnar sig en morgon i lugn och ro med en ordentlig frukost. Det behöver inte vara så komplicerat, bara att sitta i lugn och ro och slippa kasta i sig en macka i farten kan kännas lyxigt. Vill man åka iväg och äta riktig hotellfrukost erbjuder många hotell erbjuda detta utan att du behöver bo där.

Överraska

Överraska din partner eller en kompis. Det kan vara vad som helst, en aktivitet, bjuda på mat eller skicka ett blomsterbud utan att denna behöver fylla år eller gjort något extra. Detta kan bli en kul aktivitet eller att bara förgylla någon annans dag kan ge mycket för dig själv. Vem vet, är du spontan och överraskar så kanske du får någonting tillbaka när du minst anar det?

Förgyll en vardag

Många har vi vårt fredagsmys, en dag i veckan som är helig. Denna dag inträffar för många på fredag i form av tacofredag eller fredagsmys. Men varför inte göra en vanlig grå vardag till något lite mer festligt? Bestäm en dag, gärna den du tycker är mest trist och bestäm en återkommande aktivitet. Boka in en kurs i något du gillar, ät din favoriträtt just denna dag eller inför på filmkväll med några kompisar eller partnern. Se till att göra så mycket du kan av vardagssysslorna de andra dagarna så du har denna dag fri. Vips har du fått en dag mitt i veckan som är minst lika bra som dom där fredagarna.